Poslední diskuse
Info o blogu

Tento blog je určen pro zájemce a majitele blogů na serveru MRK.cz.
Jeho provozovatelem je MRK.cz s.r.o.

Pokud si s čímkoliv nevíte rady, kontaktujte správce Martina Maťáka.

Jak si vytvořit blog na MRK.cz

Blog si založíte na adrese www.mrk.cz/blog_new.php, kde nejdříve v prvním kroku potvrdíte, že souhlasíte s pravidly používání této služby.

V druhém kroku vyplníte název blogu - zvolte jakékoliv slovní spojení podle svého uvážení, např. "Kájova rybářská trucovna".

Dále zadejte adresu blogu - pokud chcete mít adresu trucovna.mrk.cz, potom zde zadejte "trucovna".

Potom se rozhodněte, zda bude váš blog komerční či nikoliv. Komerce znamená, že svůj blog budete používat pro propagaci nějaké značky či firmy, nebo jej bude používat přímo ke svým obchodním aktivitám. Typickým komečním blogem je blog soukromého revíru, prodejny, osobní blog výrobce rybářských potřeb, ale i blog založený za účelem nalákat čtenáře na jakýkoliv jiný komerční weby. Naopak za nekomeční lze považovat blog rybářské organizace, týmu, osobní stránky rybářů a rovněž veškeré blogy sloužící pro pořadatele rybářských závodů. Pokud na svém blogu plánujete zobrazovat reklamu Google AdWords (či podobné služby), není to považováno za komerci.

Jaký bude rozdíl mezi komerčním a nekomerčním blogem pro vás a vaše čtenáře? Na první pohled žádný. Rozdíl se projeví jen na mateřských stránkách MRK.cz, kde články a diskuse z komerčních blogů nebudou zahrnuty do "novinek z blogů" a do panelu "Kde to žije".

Pokud vše proběhne v pořádku (jména nejsou blokována), budete po odeslání přesměrováni na váš nový blog. Zatím v něm budete mít jeden testovací článek a několik rubrik. Dole pod stránkou bloku najdete i odkaz pro vstup do administrace.