Poslední diskuse
Info o blogu

Tento blog je určen pro zájemce a majitele blogů na serveru MRK.cz.
Jeho provozovatelem je MRK.cz s.r.o.

Pokud si s čímkoliv nevíte rady, kontaktujte správce Martina Maťáka.

Psaní článků

Kliknutím na odkaz "Přidat článek" v adminu se vám otevře formulář pro vložení nového článku.

Název článku - napište skutečný název článku, který chcete čtenářům zobrazovat.

Zařadit do rubriky - vyberte rubriku, do které chcete nový článek zařadit. Pokud žádnou nevyberete, bude se článek zobrazovat jen na úvodní stránce a v měsíčních archivech. Rubriku můete editovat přes odkaz Menu a záložky v adminu.

Stav - vyberte, v jakém stavu se článek nachází. Koncept znamená, že je článek rozpracovaný a nemá se nikde ukazovat. Vidíte ho jen vy a nikdo jiný. Do tohoto stavu dávejte články, které připravujete, nebo naopak ty, které již byly zveřejněny a z nějakého důvodu se rozhodnete je skrýt. Další stav článku je "Aktivní" - takto označené články, jsou ty, které se klasicky zobrazují na blogu. Poslední stav je "Skrytý" - článek nebude na blogu nikde automaticky zobrazován v seznamech a archivech článků, ale odkazem se na něj dá dostat (např. na něj uděláte odkaz v menu nebo v jiném článku).

Text - k editaci textu článků je použit FCKEditor, díky kterému nemusíte psát článek v HTML jazyce, ale úplně stejně, jako v jiných textových editorech. Samozřejmě se zkušenější uživatelé mohou přepnout do zdrojového HTML jazyka a kouzlit přímo v něm.

Anglický uživatelský návod najdete zde: http://docs.fckeditor.net/CKFinder/Users_Guide.

Povolit známkování - zaškrtněte, pokud si přejete, aby přihlášení uživatelé mohli udělovat vašemu článku známky (každý jen jednu).

Diskuse - zaškrtněte, pokud se k článku má přidat diskuse.

Anketa - zaškrtnutím zobrazí nové políčka pro zadání anketní otázky a až 10 variant odpovědí.

Fotogalerie - zaškrtnutím se vám zobrazí formulář pro zadání umístění fotogalerie ve vašem článku. Fotky se vloží jako zmenšeniny, po kliknutí se čtenáři zobrazí velká fotka. Trik: pokud zvolíte velikost náhledu 100% a velikost velké fotky 678 pixelů, zobrazí se v článku fotky přes celou šířku strany a nebudou klikací.
V jednom kroku smíte vložit 3 fotky současně, ale po odeslání můžete znovu kliknout na editaci článku a vložit další 3 a podle potřeby opakovat kolikrát chcete.