Poslední diskuse
Info o blogu

Tento blog je určen pro zájemce a majitele blogů na serveru MRK.cz.
Jeho provozovatelem je MRK.cz s.r.o.

Pokud si s čímkoliv nevíte rady, kontaktujte správce Martina Maťáka.

Smazání blogu

Nyní si sami můžete smazat svůj blog. Doposud to bylo možné jen kontaktováním administrátora.

Online zprávy z rybářských závodů



Připravili jsme pro vás nový modul do blogů MRK.cz - využijí jej především organizátoři rybářských závodů, kteří potřebují systém pro publikování aktualit a průběžných výsledků.

V našich blozích můžete nyní své závody snadno zveřejnit na internetu - stačí několik kliků, napsat jejich název, datum, vypsat seznam soutěžících a pak už můžete začít zadávat úlovky, fotky, zprávy od vody... Program za vás počítá průběžné výsledky jak celkové, tak případně po sektorech. V jednom blogu můžete mít i více závodů (archiv).

Zároveň s tímto projektem nabízíme všem organizátorům vícedenních závodů podporu na webu www.mrk.cz v podobě velmi viditelné diskuse - jde o hlavní sezónní diskusi, která mění své zaměření podle aktuálních témat (v zimě dírky, na jaře výstavy, v létě soutěže apod.). Nebráníme se ani další spolupráci - závody nechápeme jako komerční aktivitu, velké závody rádi podpoříme. Pokud si nevíte rady, zřídíme vám blog se závody sami a dáme vám instrukce, jak pokračovat. Ozvěte se nám.

Opravy blogu MRK.cz

V posledních dnech jsem opravoval několik chyb v systému blogů (ukládání obrázků, nastavení konfigurace blogu, odskoky bočního panelu). Další případné problémy mi, prosím,  posílejte soukromou zprávou nebo do diskuse.

V brzké době (po výstavě) začnu pracovat na dalších novinkách pro blogy. Určitě bych chtěl udělat několik dalších grafických šablon a jeden velmi zajímavý nový modul. Pokud vám zde něco chybí, či vám něco připadne nejasné či složité, napište mi.

Anketa:Jak jste zatím spokojeni s blogy MRK.cz
A) pěkné a užitečné 89%
B) pěkné, ale neužitečné 2%
C) škaredé, ale užitečné 1%
D) škaredé a neužitečné 8%
Hlasovalo 155 čtenářů.

Jak si vytvořit blog na MRK.cz

Blog si založíte na adrese www.mrk.cz/blog_new.php, kde nejdříve v prvním kroku potvrdíte, že souhlasíte s pravidly používání této služby.

V druhém kroku vyplníte název blogu - zvolte jakékoliv slovní spojení podle svého uvážení, např. "Kájova rybářská trucovna".

Dále zadejte adresu blogu - pokud chcete mít adresu trucovna.mrk.cz, potom zde zadejte "trucovna".

Potom se rozhodněte, zda bude váš blog komerční či nikoliv. Komerce znamená, že svůj blog budete používat pro propagaci nějaké značky či firmy, nebo jej bude používat přímo ke svým obchodním aktivitám. Typickým komečním blogem je blog soukromého revíru, prodejny, osobní blog výrobce rybářských potřeb, ale i blog založený za účelem nalákat čtenáře na jakýkoliv jiný komerční weby. Naopak za nekomeční lze považovat blog rybářské organizace, týmu, osobní stránky rybářů a rovněž veškeré blogy sloužící pro pořadatele rybářských závodů. Pokud na svém blogu plánujete zobrazovat reklamu Google AdWords (či podobné služby), není to považováno za komerci.

Jaký bude rozdíl mezi komerčním a nekomerčním blogem pro vás a vaše čtenáře? Na první pohled žádný. Rozdíl se projeví jen na mateřských stránkách MRK.cz, kde články a diskuse z komerčních blogů nebudou zahrnuty do "novinek z blogů" a do panelu "Kde to žije".

Pokud vše proběhne v pořádku (jména nejsou blokována), budete po odeslání přesměrováni na váš nový blog. Zatím v něm budete mít jeden testovací článek a několik rubrik. Dole pod stránkou bloku najdete i odkaz pro vstup do administrace.

Jak se dostat do administrace

Nejdřve musíte být přihlášeni emailem a heslem - kolonky najdet dole na stránce svého blogu. Systém po úspěšném přihlášení pozná, že jste administrátor, a jen vám na tomto místě ukáže odkaz pro vstup do administračního rozhraní. Zárověň u každého svého článku vidíte odkaz pro jeho editaci a přidání nového článku. Jedním kliknutím se tedy dostanete na příslušnou stránku v administraci.

Pokud budete mít u článků připojenou diskusi (resp. komentáře), budete automaticky administrátorem této diskuse (znáte z MRKu) se všemi pravomocemi - skrývání zápisů, udělování žlutých a červených karet, uzamčení diskuse.